Palvelut

Purentalihashieronta

45 min 50€
60 min 65€

Purentalihasongelmat ovat erittäin yleisiä

TMD, tempomandibular disorders, eli purentalihaselimistön toimintahäiriöt on yhteisnimitys leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloille sekä toimintahäiriöille. Purentalihasongelmat ovat erittäin yleisiä, hammassärkyjen jälkeen yleisin pään ja kasvojen alueen kiputiloista. TMD-potilailla on usein niskakipuongelmia ja päänsärkyjä. Myös fibromyalgialla on todettu yhteys purentalihasongelmiin.

Aiheuttajia:

  • vammat; traumat tai rasitustilanteen kuten pitkät hammahoitotoimenpiteet
  • anatomiset/purentavirheet
  • bruksismi; yö-tai päiväaikainen hampaiden yhteenpureminen
  • virheelliset leukanivelen käyttötavat; mm. pureskelu vain toisella puolella
  • epätasainen purenta; mm. avopurenta, toispuoleinen ristipurenta, purennassa tapahtuva liuku, takahampaiden puuttuminen
  • rentouden puute; yläniskassa tai hartalihaksessa ärsyttää selkäydintasolla kolmoishermoa joka aktivoi purentalihaksia
  • leukaniveen välilevyongelmat
  • patofysiologiset tekijät; mm. nivelreuma, psoriasis, nivelten yliliikkuvuus, nivelrikko
  • psykososiaaliset tekijät kuten stressi
  • leukanivelen sijoiltaan meno jne.

Oireita: lihaskireydet, kipu, päänsärky, migreeni, yliherkkyys päätä tai hiuksia koskettaessa, puutuminen, pistely, kirvely ja niskan jäykkyys. Lukko, paine, kipua, surina, pörinä, tai tinnitus korvassa, huimaus, pala kurkussa, puhevaikeus, yskä, käheys, vaikeus niellä, polttava tunne nenässä tai kielessä, rajoittunut tai lukkiutuva alaleuka, kuulon herkistyminen, lievät näköhäiriö, kipu silmän taana, kuiva tai polttava tunne suussa jne.

Purentaelimiin anatoimisesti ja toiminnallisesti kuuluvia rakenteita ovat suuontelo limakalvoineen, sylkirauhaset, hampaisto, hampaita tukevat kudokset, leukaluut ja niihin liittyvät rakenteet, leukanivelet, purentalihakset,kieli-huuli-poskikompleksi, kieli-nielukompleksi, kieliluu siihen liittyvine rakenteineen sekä purentaelimien toimintaa säätelevä hermosto. Läheisesti purentaelimiin liittyvät toiminnaltaan nielun ja kurkunpään lihaksisto, sekä niska-, hartia-, ja käsivarsilihakset sekä pinnalliset faskiat näillä alueilla.

Purentalihashieronnassa näitä kaikkia alueita käsitellään ulkoisesti ja asiakkaan niin toivoessa myös neljää purentalihasta suun sisäisesti. Suunsisäinen hieronta tehdään asiakkaan ehdoilla; vain niitä alueita kuin toivotaan ja vinyylihansikkain suojatuin käsin. Esimerkiksi, jos sinulla on voimakas oksennusrefleksi, nielussa sijaitseva sisempi siipilihas, voidaan hieroa vain ulkoisesti ja käsitellä vain suuontelossa sijaitsevat puremalihaksen syväosa, ohimolihaksen kiinnityskohta ja ulompi siipilihas.

 

Käsittelyn tempo on hidas ja suostutteleva. Hartian lihaksia voidaan aluksi käsitellä istuen tai koko käsittely voidaan tehdä myös selinmakuulla hierontapöydällä. Purentalihashieronnassa väliaineena käytän faskiavahaa, jonka viskositeetti sopii hienosti tähän hitaaseen tempoon.

Varaa Aika Verkosta

Voit varata aikasi hierontaan netistä

Ajanvarauskalenterin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Hierontaa ja jalkojenhoitoa tarjoava yritys Pohjois-Heinävedellä Karvion Varistaipaleessa.

Ota yhteyttä

© 2024 – Verkkosivuston luonut ♥:llä Kasu.fi