Palvelut

Perinteinen hieronta

30 min 28€
45 min 40€
60 min 50€
90 min 75€
120 min 102€

Voit valita hieronnan pituuden itse

puolesta tunnista kahteen tuntiin. Tunnissa ehtii puolihieronnan, kokohierontaan tarvitaan vähintään 1.5 tuntia.

Väliaineena käytän hieronnassa tuoksuttomia, värittömiä korkealaatuisia öljyjä tai faskiavahaa. Myös ertyisherkälle iholle löytyy sopiva öljy.

 

Hieronta otteet ja niiden fysiologiset vaikutukset:

Sively: vaikuttaa tehokkaasti laskimo-ja lymfakierron ja pintaverenkierron vilkastuttamiseen. Myös kudoksen lämpötila nousee ja lihaksiston rentous edistyy. Sivelyllä voidaan vaikuttaa kohtalaisesti sidekudoskiinnikkeiden ehkäisyyn ja irroittamiseen ja lihasten arpikudosten elastisuuden lisäämiseen. Kivunlievityksessä sivelyllä on hyvin lievä vaikutus.

Hankaus: vaikuttaa tehokkaaasti pintaverenkierron vilkastuttamiseen, sidekudoskiinnikkeiden ehkäisyyn ja irroittamiseen, kudoksen lämpötilan nousemiseen, lihasten arpikudosten elastisuuden lisäämiseen. Hankauksella on kohtalainen vaikutus laskimo-ja lymfakierron vilkastuttamiseen ja lihaksiston sekä mielen rentouden edistymiseen.

Pusertelu: vaikuttaa tehokkaasti sidekudoskiinnikkeiden ehkäisyyn ja irroittamiseen ja lihasten arpikudosten elastisuuden lisäämiseen. Pusertelulla on kohtalainen vaikutus laskimo-ja lymfakierron ja pintaverenkierron vilkastuttamiseen, kudoksen lämpötilan nousemiseen ja lihaksiston rentouden edistymiseen. Kivun lievitykseen pusertelulla on hyvin lievä vaikutus.

Ravistelu: vaikuttaa kohtalaisesti lihaksiston rentouden edistämiseen. Muut fysiologiset vaikutukset ovat hyvin lieviä.

Täristely: vaikuttaa tehokkaasti pintaverenkierron vilkastuttamiseen ja kivun lievitykseen. Muut fysiologiset vaikutukset ovat hyvin lieviä.

Taputukset: vaikuttaa kohtalaisesti pintaverenkierron vilkastuttamiseen. Muut fysiologiset vaikutukset ovat hyvin lieviä.

Hieronnan indikaatiot: eli syy tulla hierontaan. Lihasjännitys on yleisin syy. Lihaksen rentoutuessa hermoihin ja verisuoniin kohdistuva paine vähenee, jolloin aineenvaihdunta lihaksessa paranee. Siten lihas saa enmmän happea ja kuona-aineet kulkeutuvat pois. Myös lihaskipujen vuoksi tullaan hierontaan; esim. niska-hartia seudun jännityksistä aiheutva päänsärky ja jomotus hartioilla saa varaamaan hieronta-ajan. Muita syitä voi olla: raajojen puutuminen levossa ja arpi- ja sidekudosmuodostelmien aiheuttamat vaivat. Arpeuma tai pitkään kestänyt vuodelepo estää lihaksen normaalin toiminnan. Jännitystila vaikkapa niskassa muodostaa lihakseen sidekudosta, jollloin lihas ei toimi normaalisti; seuraa särkyjä ja liikelaajuuden pienentymistä. Hierontaa voi käyttää myös stressin helpottamiseen ja unenlaadun parantumiseen. Hieronnalla voidaan rentouttaa niin kehoa kuin mieltäkinLeikkausten jälkihoitona hieronta toimii turvotuksen poistamisessa sekä arpikudoksen vahvuuden pienentämisessä sekä paikallisen aineenvaihdunnan kiihdyttämisessä. Kovan treenin jälkeen hieronta palauttaa lihasten rentoutta ja edistään maitohapon poistumista lihaksista. Halu pitää itsestä ja kehostaan huolta on myös painava syy tulla hierontaan. Ihmiskontakti ja halu saada kosketusta ovat inhimillisiä tarpeita. Me kaikki tarvitsemme toisten ihmisen kosketusta, vaikka sitten hierojan. Hierojan kanssa voi keskustella omista tai maailman asioista, mutta Kissanpäivillä ollaan myös herkällä korvalla kuulolla, jos onkin niin, että hiljaisuus palvelee paremmin asiakkaan tarpeita. Hierojalta saa tietoa oman kehon toiminnasta, sen huoltamisesta, venyttelystä ja liikunnasta.

Hieronnan ehdottomat kontraindikaatiot: eli milloin hierontaan ei voi tulla. Sydänvikaisilla tai sen toiminnallisista häiriöistä kärsivillä on oltava hoitavan lääkärin lupa. Avohaavat, ihoinfektio ja huonokuntoinen iho voivat estää hierontaan tulemisen. Bakteeritulehduksissa kuten karvantuppitulehduksissa ei ko. aluetta hierota, eikä ruusun aktiivisessa vaiheessa. Suonikohjut, laskimotukokset ja huonontunut verenkierto raajoissa ovat hieronnan esteitä. Kuume tai flunssa voi pahentua hieronnan seurauksena. Pahanlaatuisten kasvainten etäpesäkkeiden lähettäminen voi kiihtyä hieromalla, joten näissä tapauksissa pitää olla lääkäriltä kirjallinen lupa. Kannattaa odottaa hierontaan menoa, jos on jokin tuore vamma, kuten lihasrepeämä, ruhje tai luunmurtuma jne. Samoin on hyvä tehdä jos on paikallinen tulehdus jänteessä, lihaksessa tai limapussissa. Myös perussairaus olisi hyvä olla hoitotasapainossa. Hierontaan ei voi tulla päihtyneenä tai krapulassa. Hemofiliaa sairastavan kannattaa valita pehmeämpiä, täydentäviä hoitomuotoja, kuten esim. hermoratahierontaa. Tyrää ei myöskään saa hieroa.

Tilanteita, jossa kannattaa harkita onko hieronta hyväksi: kuume, selittämätön painonlasku, säteilyoireet, rakon- ja suolentoiminnanhäiriöt, sensoriset- ja motorisetongelmat, refleksien vilkastuminen, tunnottomuus, halvausoiret, korkea verenpaine tai lepopulssi, tiheä hengitysfrekvenssi, selittämätön väsymys. Bakteerin, sienen tai viruksen aiheuttamat ihoinfektiot, ovat tartuntariski hierojalle; esim. ruusu, silsa ja herpes. Jos sinulla on todettu osteoporoosi, kerro siitä hierojallesi; tällöin hierontasi tulee olla hyvin kevyttä. Raskauden kolmena ensimmäisenä kuukautena on syytä välttää lantion ja alaselän hierontaa.

 

Hieronnan fysiologiset vaikutukset: hieromalla pystytään vaikuttamaan nimenomaan laskimoverenkiertoon ja hierotun kudoskohdan verenkiertoon. Valtimoverenkiertoon ei ole vaikutusta. Hemoglobiinin määrä veressä nousee hetkellisesti. Imunestekierto nopeutuu, eli lymfan kulku tehostuu, jolloin myös turvotus vähenee ja elimistöä uudistava prosessi kiihtyy ja valkosolujen määrä lisääntyy. Nivelnesteen kulkeutuminen imusuonistoon vilkastuu. Sydämen iskutilavuus lisääntyy, syke laskee ja verenpaine nousee hieman. Ihon arpikudoksen elastisuus paranee, lämpötila nousee, hien- ja talineritys lisääntyy ja kuollut ihokudos irtoaa. Lihaskudoksessa palautumisprosessi nopeutuu, aineenvaihdunta vilkastuu, kimmoisuus ja elastisuus paranee, jännitykset laukeaa ja hapen ja ravinteidensaanti paranee sekä lihakset rentoutuvat. Rasvakudokseen ei hieronnalla ole vaikutusta. Luukudokseen hieromalla voidaan vaikuttaa vain pehmytkudosten kautta. Aineenvaihdunnallisesti hieronta lisää virtsanmuodostumista. Sisäelimiin vaikutetaan lähinnä reflektorisesti. Hengitys tehostuu ja kestävyys paranee.

Hieronnan psykologiset vaikutukset: vaikka tästä ei ole tarkaa tutkimustietoa olemassa, me kaikki hieronnassa käyneet tiedämme mikä ihana kokonaisvaltainen kokemus hieronta on. Jo siitä hetkestä kun varaat oman hieronta-aikasi, se alkaa nostaa mieltäsi, kun odotat nautintoa, rentoutumista, aikaa omalle itsellesi, saat sosiaalisen kontaktin, kosketuksen, helpotuksen ja kiire katkeaa hoitolan oven ulkopuolelle. Hoitolassa aika pysähtyy. Kissanpäivissä asiakas saa hierojan jakamattoman suosion ja huomion; täällä ollaan vain sinua varten. Yleensä kosketusaistimus koetaan miellyttävänä. Parhaimmillaan päästään läheiseen ja luottamukselliseen hoitosuhteeseen, jolloin asiakas voi halutessaan kertoa hierojalle elämästään, huolistaan tai iloistaan. Tai voidaan olla vain hiljaa, jolloin kosketuksen voima on täydellisen vahva, hoitava ja kehoon keskittynyt. Psyykkisesti hieronta on rentouttava, rauhoittava.

Fyysinen kosketus on hieronnassa erittäin merkittävä. Tiedämme, että aikuisten on helppo koskettaa lasta. Se on luonnollista, asiaankuuluvaa. Sittemmin kosketuksesta tulee normisidonnainen, kun lapsi alkaa itsenäistyä. Monesti pelätään torjutuksi tulemista niin paljon, ettei positiivisia tunteita uskalleta osoittaa oikein puhumallakaan, saati koskettamalla. Monesti on niin, että aikuisten on hyvin hankalaa koskettaa toisiaan, muutoin kuin parisuhteessa ja niissäkin kosketus jää surullisen usein vähäiseksi, harvinaiseksi. Ihminen kuitenkin tarvitsee koko elinikänsä fyysistä kosketusta. Hierojan kosketus, voi olla ainoa laatuaan asiakkaalle moniin kuukausiin.

Varaa Aika Verkosta

Voit varata aikasi hierontaan netistä

Ajanvarauskalenterin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Hierontaa ja jalkojenhoitoa tarjoava yritys Pohjois-Heinävedellä Karvion Varistaipaleessa.

Ota yhteyttä

© 2024 – Verkkosivuston luonut ♥:llä Kasu.fi