Palvelut

Kuumakivihieronta

60 min 55€
Selän kuumakivihieronta
90 min 78€
Koko kehon kuumakivihieronta
120 min 105€
Koko kehon kuumakivihieronta

Menetelmän virallinen nimi on geoterminen terapia ja sen keskiössä ovat kehon päälle asetettavat kivet. Kivet lämmitetään ensin ja laitetaan sitten iholle lievittämään lihasjännitystä pehmytkudosvaurioiden korjaamiseksi tai energian parantamiseksi.

On tärkeää huomioida, että tässä terapiassa käytetyt kivet ovat ihan erityisiä kiviä. Basalttikivi on luonnonmuovaama litteä ja sileä vulkaaninen kivi. Hoitaja lämmittää ne ensin 45–65 celsiusasteeseen. Niiden lämpötilaa voidaan yksilöllisesti säätää.

Kivet asetetaan tietyille kehon alueille, kuten selkään, rintaan, vatsalle, kasvoihin, kämmeniin ja jalkateriin. Hoidon kulku tai käytetty menetelmä voi elää jokaisessa hoidossa jokaisella hoidettavalla riippuen hoidettavan kivuista, jännityksistä mielessä tai kehossa, tarpeista, käytettävästä ajasta.  Kuumakivihieronta voidaan yhdistää myös klassiseen hierontaan, värähtelyihin tai pyöriviin liikkeisiin.

1699189901574 (1)

Kuumakivihieronnasta on tullut suosittu menetelmä johtuen sen kehoa rentouttavista ja energiaa uudistavista vaikutuksista. Olosi hoidon jälkeen voi olla erittäin rento, levollinen ja hyvä. Paras ja yleisin kuumakivihieronnan hyödyistä on lihaskivun ja -jäykkyyden lievittyminen. Lämpö on ihanteellinen apu lihaskivun ja -jännityksen lievittämiseen kehossa. Kun lämpöön lisätään vielä paine, saadaan aikaan erittäin tehokas menetelmä, jolla päästään nopeasti syvemmälle kehoon, kuin esim. pelkällä hieronnalla.

Syy tähän on se, että se vilkastaa verenkiertoa hoidettavalla alueella, mikä auttaa vähentämään lihaskramppeja. Lämpö myös rentouttaa niin mieltä kuin kehoakin. Kuona-aineet ja myrkyt lähtevät liikkeelle, sillä kehon nestekierrot saattavat jopa kolminkertaistua. Siksi juomisen tehostaminen on erityisen tärkeää kuumakivihieronnan jälkeen.

Kuumakivihieronta lievittää stressiä ja ahdistusta, joista yhä useampi ihminen kärsii kiireisen elämänsä vuoksi. Tästä syystä arjen huolista ja takaiskuista tulee pieniä negatiivisia energialatauksia. Kuumakivihieronta on tehokas menetelmä stressitasojen lievittämiseen. Tämän hieronnan ansiosta energia virtaa, ja kehon, mielen ja sielun välille saadaan tasapaino.

Kuumakivihieronta parantaa unen laatua. Useat tekijät, kuten stressi, ahdistus sekä erilaiset kivut ja vaivat, voivat johtaa nukkumisvaikeuksiin ja tätä myötä muihin vaivoihin. Onkin tärkeää korostaa kunnollisen unen tarvetta, jotta keho toimisi optimaalisesti päivän aikana. Kuumakivihieronta auttaa rentouttamaan kehoa yleisesti, mikä mahdollistaa syvemmän ja kaiken kaikkiaan paremman unen.

Ei voi myöskään sivuuttaa kuumakivihieronnan hyötyjä iholle. Verenkierron paraneminen ja myrkkyjen poistuminen tekevät ihosta tasaisemman, heleämmän ja terveemmän näköisen.

Hoidon kontraindikaatiot eli vasta-aiheet. Ennen kuin tulet hoitolaan kuumakivihierontaan, on parasta konsultoida lääkäriä, jos sinulla on jokin terveysongelma. Voi olla, että vaivasi on muutakin kuin pelkkää lihaskipua, joten ensin tarvitaan lääkärin arviota.

Kuumakivihierontaa ei suositella kaikissa tapauksissa. Esimerkiksi silloin, jos sinulla on verenvuotohäiriöitä, palovammoja iholla, ihottumaa tai sinulle on tehty leikkaus viimeisten kuuden viikon aikana. Mm myös erilaiset sydänsairaudet ja kesken hoitojen olevat syövät, sekä diabetes vaikuttavat koko kehoon, joten hoitojen on oltava erityisen varovaisia ja lääkäriltä kannattaa kysyä mielipidettä. Älä tule kuumakivihierontaan, jos sinulla on jokin hengitysteiden sairaus.

Tämä suositus on ilmiselvä, mutta kaikki eivät ota sitä vakavasti. Kuumakivihierontaa tulisi välttää kärsiessään nuhasta, flunssasta tai kuumeesta, kunnes vaiva on täysin parantunut. Muista, että flunssa vaikeuttaa ruumiinlämmön säätelyä. Jos iholle asetetaan kuumia kiviä, kokemus voi olla hyvin epämiellyttävä.

Kun menet mihin tahansa hoitoon, ota selvää sen suorittavien ihmisten taustoista. Kissanpäivillä sinua hoitaa lähihoitaja/ koulutettu hieroja, jolla on myös jalkojenhoidon ammattitutkinto. Kaikki hoidot, myös siis kuumakivihieronta, pohjaavat ammattitaitoon ja pitkään kokemukseen, olet siis hyvissä käsissä.

Se, kuinka usein kuumakivihieronnassa voi käydä, riippuu henkilöstä. Jos olet esimerkiksi intensiivisesti harjoitteleva urheilija, voit käydä hieronnassa kahdesta kolmeen kertaan viikossa. Jos taas et ole kovinkaan aktiivinen fyysisesti, voit käydä kerran viikossa tai kahdessa alkuun kolmesti ja sitten ylläpitohoitona noin kerran kuukaudessa parissa.

Varaa Aika Verkosta

Voit varata aikasi hierontaan netistä

Ajanvarauskalenterin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Hierontaa ja jalkojenhoitoa tarjoava yritys Pohjois-Heinävedellä Karvion Varistaipaleessa.

Ota yhteyttä

© 2024 – Verkkosivuston luonut ♥:llä Kasu.fi