Palvelut

Hermoratahieronta

90 min 78€
120 min 105€

Hoitomuotona pehmeän hemmotteleva koko kehon hoito

Hermoratahieronta periytyy kiinalaisesta maailman vanhimmasta hoitomuodosta. Käsittely tapahtuu päästä varpaisiin sormilla hieroen paina-pyöritä-menetelmällä ääreishermoston vaikuttavia alueita, hermolinjauksia ja akupisteitä seuraillen. Hermoratahieronta sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, myös kipuherkille. Käsittely on pehmeä ja hellävarainen; sillä täydennetään ja tuetaan perinteisen lääketieteen hoitoja. Vaihtoehtohoidon sijaan voidaankin puhua täydentävästä hoitomuodosta.

Parhaiten hermoratahieronta toimii hoitosarjana, jolloin käsittely toistetaan 5-10 krt noin kerran viikossa, mutta toki yksikin käsittely on stressiä purkava, ihanan rentouttava hemmotteluhoito. Tehohoitojakson jälkeen kannattaa käydä ns. ylläpitohoidoissa kerran kuussa, parissa tai halutetssasi useamminkin. Huollamme tunnollisesti autojammekin; miksi emme itseämme? Tässä meillä on vielä paljon opittavaa.

Hermoratahieronnan kontraindikaatioita eli vasta-aiheita ovat käynnissä olevat syöpähoidot, äskettäiset leikkaukset, laajat ihotulehdukset ja raskaus.

Perinteisen öljyttömän käsittelyn sijaan voit valita myös öljykäsittelyn, jolloin käydään hermoratahieronnan oppien perusteella kevyesti myös lihaksia.

Hermoratahieronta on rentouttavaa, aineenvaihduntaa vilkastuttava, puhdistava, kipuja lievittävä, hormonitasoa ja rauhasten toimintaa tasapainottava hoito. Hoidolla on vahva vaikutus stressin purkamisessaLihaskireydet lähtevät aukeamaan ihmisestä itsestään päin, kun ääreishermostoa stimuloimalla, ilman voimakasta lihasten käsittelyä, lihasten veren- ja hapensaanti lähtee normalisoitumaan. Käsittelyllä vaikutetaan siis kudoshuoltoon sympaattisen ja parasympaattisen hermoston toimintaa tasapainottamalla. Kun lihaksessa on staattinen jännitystila ja verenkierto heikentynyt, se aiheuttaa hapenpuutteen vuoksi kipuja, joka taas lisää lihasjännityksiä. Hermoratahieronnassa saadaan sympaattisen hermoston avulla hiussuonten prekapillaarisulkijoita toimimaan normaalisti niin levossa kuin lihasta rasitettaessa. Käsittelyllä vaikutetaan verenkiertoon hiussuonitasolla, koko kehon verenkiertoon ja verenpaineeseen.

Aineenvaihdunnan vilkastuessa hormonitaso ja rauhasten toiminta tasapainottuu ja kehoon kertyneet erilaisia vaivoja ja kipuja aiheuttavat kuona-aineet lähtevät liikkeelle. Sarjahoidon aikana kannaattakin lisätä vedenjuontia tuntuvasti, etteivät kuona-aineet kerry takaisin elimistöön. Sarjahoidon aiheuttama puhdistumisprosessi lisää maksan työtä, joten esim. voimakkaita mausteita ja alkoholia kannattaa välttää. Hoitojakso auttaa saavuttamaan kehon tilan, jossa vastustuskyky erilaisia vaivoja vastaan paranee.

Hermoratahieronta vaikuttaa myös elimistön lymfajärjestelmään. Ainnenvaihdunnan vilkastuessa turvotus, eli liialliset nesteet poistuvat kehosta. Nivelten liikkuvuus paranee ja toipuminen esim. nyrjähdysten jälkeen nopeutuu. Reumasairauksissa oireita voidaan helpottaa ja hidastaa nivelten jäykistymistä.

Kivunlievitys hermoratahieronnan avulla perustuu ns. porttikontrolliteoriaan; paksuissa myelinisoituneissa kosketus- ja painetuntosyissä synnytetyt impulssit vähentävät ohuiden kipusyiden impulssitoimintaa. Stimuloinnin seurauksena alkaa erittyä morfiininkaltaisia analgeettisia aineita, jotka helpottavat vaivoja. Kipeän alueen käsittely stimuloi myös kipureseptoreiden kanssa kilpailevia kosketus- ja painereseptoreita. ( Lisää aiheesta: https://fi.wikipedia.org/wiki/Porttikontrolliteoria).

Hermoratahieronnan vaikutukset ovat yksilöllisiä. Jotkut saavat korkean energialatauksen, kun taas toiset ovat raukeita, unisia. Suurin osa kokee unen laadun ja määrän paranevan. Joidenkin vaivat aluksi voimistuvat. Kokonaisvaltaisesti hermoratahierontaa toteutettaessa hoidettavalle saattaa tulla ns. paranemiskriisi, jolloin kehossa olevien piilovaivojen esille tulo voi aiheuttaa hämmennystä; eikö tämä hoitomuoto sovikaan minulle? Kannattaa kuitenkin jatkaa hoitosarjaa, sillä esille tulleet oireet ovat seurausta siitä, että kuona-aineet poistuvat kehosta erityselinten toiminnan tehostuessa. Paranemiskriisi voi ilmetä mm. päänsärkynä, ihottumana, talirauhasten toiminnan ja hikoilun lisääntymisenä, lievänä ripulina, kuumeiluna, pahoinvointina. Kaikille ei kuitenkaan tule em. vaivoja tai ovat hyvin huomaamattomia. Tällöin elintoimintojen tasapainotila on hyvä.

Hermoratahieronnan vaikutuksia voi tehostaa. Kehoa kannattaa huoltaa venyttelemällä ja liikkumalla säännöllisesti. Liikunta ja liikehoidot auttavat kuntoutumisessasi. Hoitolasta saat jumppa ja venyttelyohjeita. Varmista myös tasapainonen, monipuolinen ravinnon saanti. Tällöin saat riittävästi hermoratahieronnankin vaikutuksia tehostavia kivennäis- ja hivenaineita. Lisää tietoa ravitsemuksesta saa ravintoterapeutilta. Pitkittyvä stressi vaarantaa terveyden. Tartu ajoissa työtaakan helpottamiseen, huonoon työilmapiiriin tai parisuhdeongelmiin. Arvosta itseäsi, olet itse arvokkain pääomasi. Huolla, hemmottele ja hoidata itseäsi, tule hermoratahierontaan.

Varaa Aika Verkosta

Voit varata aikasi hierontaan netistä

Ajanvarauskalenterin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Hierontaa ja jalkojenhoitoa tarjoava yritys Pohjois-Heinävedellä Karvion Varistaipaleessa.

Ota yhteyttä

© 2024 – Verkkosivuston luonut ♥:llä Kasu.fi