Palvelut

Vanha konsti uudella tavalla

On olemassa kuppausta, jossa ei isketä suonta eikä valuteta verta; siis kuivakuppausta. Hoidosta käytetään myös nimitystä imukuppihieronta, kun imukuppia liikutetaan iholla.

Tässä vanhassa Kiinasta peräisin olevassa hoidossa käytetään silikonikuppeja, joiden avulla saadaan aikaiseksi alipaine/ imu. Alipaine kohottaa kudosta, jolloin sen aineenvaihdunta paranee. Ennen vanhaan Suomessakin kupattiin paljon ja tuolloin laskettiin ”pahat veret pois”. Nykyisin yhä käytetään samaa hyväksi havaittua konstia, eli pehmytkudos imetään alipaineella kupin sisälle, mutta verta ei vuodatetakaan. Siksi puhutaankin kuivakuppauksesta. Hoito on eräänlainen kuppauksen, sidekudoshieronnan ja lymfahieronnan yhdistelmä.

Painetta säädellään imukupeilla, joten hoito on aina myös yhtä hellävarainen kuin mitä kehosi kestää. Imukuppihieronta koetaan yleensä miellyttävän tuntuisena. Jokin hyvin kireällä oleva lihas tai triggerpiste voi olla niin kipeä, ettei sitä kärsi perinteisellä hierontatekniikalla käsitellä. Imukupilla sen pehmittely ja avaaminen on hellävaraista, eikä satu yhtään tai ihan vähän.

1708256706377

Kyseessä on erittäin tehokas hoitomuoto, sillä 15 minuutin imukuppihierontaa vastaa jopa tunnin perinteistä hierontaa. Erilaisten lihaskipujen ja jännitystilojen lisäksi kuivakuppausta on käytetty hyvin tuloksin myös päänsäryn, reuman, astman, ummetuksen ja turvotuksen hoitoon sekä kosmeettiseen selluliittiin.

Imukuppihieronta aloitetaan hitaasti ja pienellä paineella. Käsiteltävä alue lämmitetään aina ensin hieromalla öljyn kanssa sivellen tai hangaten. Kuivakuppauksessa kupit ovat paikallaan tai niitä voi vähän ”ravistella” pisteessä, imukuppihieronnassa kuppeja liikutetaan lämmitetyllä lihaksella kevyesti edestakaisin / pyörittäen / ”vetäen”.

Hoidon vaikutus näkyy iholla heti: siihen syntyy punainen jälki jokaisen imaisun myötä ja kudos voi nousta koholle. Monesti juuri hyvin kireitä lihaksia käsiteltäessä iho nousee huomattavasti koholle; se kertoo heikosta aineenvaihdunnasta lihaksessa.

Ihon pinnalle tulee kaikilla eriasteista punotusta, kuumotusta ja se voi nousta koholle. Myös verenpurkaumat mahdollisia, mutta ne eivät ole kipeitä ja paranevat pian.

Kuivakuppausta ja imukuppihierontaa käytetään mm.

  • Lihashuoltoon, palautumiseen huom. paljon liikkuvat/ urheilijat
  • Lihasjännitysten  ja -kipujen laukaisuun
  • Kehon nestekierron vauhdittamiseen turvotuksen laskemiseksi
  • Trigger- ja akupisteiden käsittelyyn
  • Verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen
  • Ummetuksen hoitoon
  • Päänsärkyihin
  • Hemmotteluun ja rentoutumiseen

Imukuppihierontaa ei tehdä ärtyneelle iholle, niin kuin ei perinteistäkään hierontaa. Jos ensimmäisillä kerroilla iho ärtyy, niin kannattaa odottaa, että ko. alue on kunnossa ja jatkaa hoitosarjaa vasta sitten.

Kupit on valmistettu silikonista, eivätkä ne yleensä aiheuta ihorektioita. 

Mihin kuppien teho perustuu?

Kuivakuppeja painamalla ja puristamalla on saadaan kupin sisään alipaine, joka mahdollistaa kupin avulla tehtävän hieronnan, eli ns. imukuppihieronnan. Painettaessa kupin päältä ja asetettaessa se iholle, vetäytyy kupin alla oleva pehmytkudos kupin sisään (alipaine ts. imu). Imukuppien teho perustuukin nimenomaan alipaineeseen. Kun kuppia liikutetaan iholla ja samalla vähän nostetaan, se vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, kun kireään lihakseen saadaan tilaa sen painetta keventämällä.

Imukuppihieronnassa  valitaan kupin koko hoidettavan alueen mukaan sopivaksi.

Pieni kuppi: käsivarret, niska, ranne, nilkka, rintalihas

Keskikokoinen kuppi: sääret, käsivarret, vatsa, selkä, hartiat

Iso kuppi: Pakarat, polvet, olkapää, selkä, lapaluun kulma

Esteet imukuppihieronnalle: hoito ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille eikä raskaana oleville. Sille on olemassa myös muita esteitä: ihosairaudet, luomet ja ihorikkoumat, hoitovaiheessa oleva syöpä, suonikohjut (myös leikatut), sydänsairaus tai sydämen vajaatoiminta, veritaudit, anemia tai verenvuototauti, verenohennuslääkkeet (myös aspiriini ja disperiini),kortisonilääkkeet, venähdykset tai tuoreet vammat, vaikea diabetes sekä kuume ja tulehdussairaudet. Jos olet  epävarma sopiiko imukuppihieronta sinulle, kysy aina ensin lääkärisi mielipidettä!

Imukuppihieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa hyvin voimakkaasti, siksi on tärkeää hoidon jälkeen levätä, juoda paljon ja välttää rankkoja fyysisiä tekemisiä. Tehokkuutensa vuoksi se voi väsyttää niin, että unentarve lisääntyy muutamana päivänä hoidon jälkeen. Joskus esiintyy myös huimausta. Tehostuneen aineenvaihdunnan vuoksi kannattaa nauttia runsaasti nesteitä., ettei liikkeelle saadut ylimääräiset nesteet ja kuona-aineet kerry takaisin kehoon. Huonovointisuus ja päänsärky kertovat siitä, että on juonut liian vähän. Hoidon aiheuttama ihon punotus sekä mahdolliset mustelmat ja verenpurkaumat häviävät lähivuorokausien kuluessa.

Huom! Magnesiumin käyttö imukuppihieronnan yhteydessä tehostaa hoidon vaikutusta lisää! 

Varaa Aika Verkosta

Voit varata aikasi hierontaan netistä

Ajanvarauskalenterin käyttö on helppoa ja nopeaa.

Hierontaa ja jalkojenhoitoa tarjoava yritys Pohjois-Heinävedellä Karvion Varistaipaleessa.

Ota yhteyttä

© 2024 – Verkkosivuston luonut ♥:llä Kasu.fi